Koerswinnaar Lucien Audenaerde, Wachtebeke, 1948

Koerswinnaar Lucien Audenaerde, Wachtebeke, 1948

CWW_007

De Wachtebeekse renner Lucien Audenaerde wordt na een overwinning in Waasmunster in 1948 in de bloemetjes gezet voor zijn supporterslokaal “Cambrinus” in de Stationsstraat in Wachtebeke. Op de eerste rij uiterst links geknield: Kamiel Audenaerde, vader van Lucien. Naast Kamiel knielt Maurice Staelens. De jongen die naast hem staat is Julien Belaert, neef van wielrenner Lucien en woonachtig in Axelsvaardeken. Naast Julien staat Jeanine Audenaerde, de zus van Lucien, en naast haar knielt Cyrilla Van der Gracht, uitbaatster van de Cambrinus.

Rechtstaand links: Theofiel Van de Voorde, uitbater van de Cambrinus. Naast Theofiel staat Luciens moeder Madeleine, schuin achter de renner is het hoofd van Lucien Dehoux te zien. De jongen naast de renner is Lucien De Looze, de man achter hem met de pet is Jozef Dhondt. De man rechts met het kind op de arm is Emiel Staelens.

Meer informatie over Wachtebeekse renners en supporters is te lezen het Jaarboek 2015, uitgebracht door Heemkundige Kring De Vierschaar van Wachtebeke. Daarin verzorgde Marcel Beeckmans een artikel met de titel “Wachtebeekse Kerminsrenners in het begin van de jaren 1950”.
foto
1948