Brood en banket Lehoucq in de Kerkstraat
KVVV_003
Tijdens zijn zesjarige opleiding aan de brood- en banketbakkersschool Ter Groene Poorte te Brugge, liep Dirk Lehoucq stage bij onder andere Mark Van Massenhove en Gustaaf Geirnaert en deed hij beroepservaring op in patisserie Dehaeck in Gent en Boerjan in Antwerpen. Eens de legerdienst in 1977 achter de rug, bakte hij de broodjes bruin en taartjes zoet bij banketbakker André Spruyt in Gent en Jozef Dhaese in Assenede.
Na zijn huwelijk met Carine Vernaet in 1979 groeide het verlangen om op zelfstandige basis de oven warm te houden. Zijn ogen vielen op de vrij gekomen bakkerij van bakker Edgard Haeck in de Kerkstraat 51 in Eeklo. Ondertussen werd het ouderlijk huis van vrouw Carine omgebouwd tot bakkerij en in gebruik genomen na de geboorte van dochter Sarah. Op 9 juli 1982 kon Dirk zijn klanten daar dan verwennen met kraakverse producten uit zijn nieuwe oven.
In 1996 heroriënteerde Dirk zijn leven en liet de zaak over aan Philip Caboor.
Na zijn huwelijk met Carine Vernaet in 1979 groeide het verlangen om op zelfstandige basis de oven warm te houden. Zijn ogen vielen op de vrij gekomen bakkerij van bakker Edgard Haeck in de Kerkstraat 51 in Eeklo. Ondertussen werd het ouderlijk huis van vrouw Carine omgebouwd tot bakkerij en in gebruik genomen na de geboorte van dochter Sarah. Op 9 juli 1982 kon Dirk zijn klanten daar dan verwennen met kraakverse producten uit zijn nieuwe oven.
In 1996 heroriënteerde Dirk zijn leven en liet de zaak over aan Philip Caboor.
, bruikleen