Vissersclub 'Even Geduld', Lovendegem 2003

PrDDW_017

Clubfoto van vissersclub ‘Even Geduld’ in Lovendegem, genomen voor café De Kasteeldreef in 2003. Jaarlijks hield de club een groot souper in dit café.

Vissersclub ‘Even Geduld’ werd in 1973 opgericht en kon na een eerste aankondiging in het parochieblad meteen rekenen op acht leden: Daniël De Waele, Antoine Van der Plaetsen, Marc Naessens, Alfons Delarivière, Constant De Dapper, Marine De Zutter, Lucien Claes en Christiaan Haeck. Als clubnaam werd ‘Even Geduld’ gekozen. Daniël De Waele is sinds de opstart voorzitter van de vissersclub, die al snel uitgroeide tot een vereniging met een dertigtal leden.

Aanvankelijk moesten de Lovendegemse vissers hun wedstrijden houden op de Watersportbaan in Gent of in Damme, maar vanaf 1980 konden ze ook op de binnenwal van het kasteel Dons de Lovendeghem vissen. Sinds 1988 beschikt Lovendegem over een gemeentelijke visvijver aan de Kannunik Triestlaan.

Van maart tot september zijn de Lovendegemse vissers actief. Het is een hechte vriendengroep, die de nadruk minder op competitie legt en meer op de ontspannende en sociale aspecten van de visserssport gericht is.
foto
Lievegem > Lovendegem > Kasteeldreef
2003
Daniël De Waele, bruikleen