Platenhoes van single plaat van The Famous Crew uit Langerbrugge

Platenhoes van single plaat van The Famous Crew uit Langerbrugge

PrMTH_005

Aan het einde van de jaren ’60 richtte Willy Genbrugge een bandje op met de naam ‘The Famous Crew’. Aanvankelijk speelde Willy zelf trompet in de groep, later trad hij meer als de ‘manager’ van de band op. De band werd steeds bekender in het Meetjesland en bracht na een tijdje ook haar eigen single plaat uit.
The Famous Crew speelde in de jaren ’60 als eerste band tijdens een ‘tienermis’ in de kerk van Rieme. Deze tienermis leek sterk op een gewone eucharistieviering en ging ook door op zondagochtend, maar was ook een gelegenheid voor jonge pop- of rockgroepjes om te spelen in de kerk.

De tienermis was zeer revolutionair in die tijd, maar toenmalig pastoor Dossche was zeer vooruitstrevend en had hier oor naar. Bovendien was het een groot succes want de kerk zat ‘stampvol’ tijdens de eerste tienermis met The Famous Crew.
Na hun optreden in de kerk speelde The Famous Crew, diezelfde dag, ook in de parochiale kring van Rieme tijdens een bal. Tijdens het bal leerde Willy Genbrugge zijn echtgenote Marie-Thérèse Heye kennen. Eerder die dag had Marie-Thérèse hem al gespot vooraan in de kerk.
hoes
1965-1970