Denise Armstrong, dochter Dinah en hond Limo in 1948

Denise Armstrong, dochter Dinah en hond Limo in 1948

SPM_045

Denise Armstrong, dochter Dinah en Limo de herdershond voor de ingang van Villa Oaklands in de Oostveldstraat in Eeklo in 1948.

Godfrey Armstrong (1905-1994), zoon van Henry Peter en Isabel Armstrong, werd geboren in Eeklo. Hij bracht zijn kindertijd door op Pinehurst, tot hij bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog samen met zijn ouders en zijn zus Margaret halsoverkop naar het neutrale Nederland diende te vluchten. Geheel volgens de familietraditie kreeg Godfrey zijn opleiding aan prestigieuze Engelse kostscholen (o.a. St.-Edmund's en Helsdon House in Norfolk). Na zijn schooltijd keerde hij terug naar België en ging hij aan de slag in de fabriek.

Godfrey trouwde in 1928 in London met de Oostendse Denise Piron (°1909) met wie hij twee kinderen kreeg: June (°1935) en Dinah (°1944). Hij stond samen met zijn oom Max Enke aan het hoofd van het bedrijf tot de sluiting in 1951. Het gezin, dat al die tijd in de villa Oaklands had gewoond, verhuisde daarop naar Wales en later naar Horam, Sussex.

Godfrey was net als zijn vader Peter een groot liefhebber van snelle motoren en luxewagens (hij liet onder meer een custom Rolls Royce ontwerpen). Godfrey Armstrong overleed op 2 mei 1994 in Horam (East-Sussex) op 88-jarige leeftijd.
foto
1948
Familie Bowles-Armstrong, bruikleen
Stadsarchief Eeklo, bruikleen