Welkom bij
Erfgoedbank Meetjesland
Het geheugen van het Meetjesland
in foto's, films en verhalen.

Erfgoedbank Meetjesland brengt het erfgoed van onze regio in beeld.

Via foto’s, films en verhalen brengen de Meetjeslandse musea, verenigingen en inwoners het verleden naar jouw huiskamer. Op de Erfgoedbank kan je dit Meetjeslandse erfgoed in al zijn facetten bekijken, bijdragen tot de kennis over de geschiedenis van deze streek, of gewoon genieten van het mooie erfgoed dat deze regio rijk is.

Expo's

Waterfeest Bellem

Kermisaffiches

In 2018 ontdekten COMEET en Welzijnsband Meetjesland maar liefst 700 historische kermisaffiches in de Meetjeslandse archieven. We realiseerden ons dat het Meetjesland een rijke kermistraditie kent: elk dorp of wijk kent zijn eigen feesten, koersen, jaarmarkten en noem maar op. De vele affiches in onze archieven zijn getuigen van deze rijke culturele traditie. Met het archiefproject 'Komt dat zien! Komt dat zien! Meetjeslandse kermisaffiches' werden de historische affiches stuk voor stuk gedigitaliseerd, geregistreerd en zuurvrij verpakt. De affiches kunnen nu veilig bewaard worden voor de toe...

Meer

Ook jouw verzameling op de erfgoedbank? Het kan!

Heb jij ook foto’s, films en verhalen die het erfgoed van onze streek in beeld brengen? Dan kan jij ons helpen. Met dit platform biedt Erfgoedcel Meetjesland de mogelijkheid aan Meetjeslandse musea, verenigingen en inwoners om hun verzameling duurzaam te bewaren en zichtbaar te maken. En maak je geen zorgen, de collectie zelf blijft in jouw bezit. Zo kan jij actief helpen om het geheugen van onze streek mee in leven te houden.

Lees er meer over

Sla je favoriete foto’s, films en verhalen op met de album-functie. Meer informatie vind je via deze knop.